Ultimele Știri

Ponta îi cere demisia ministrului Justiției Robert Cazanciuc! Vreau să văd măsuri, nu povești

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, demisia ministrului Justiției Robert Cazanciuc în cazul în care Consiliul Suprem al Magistraturii nu va lua măsuri în cazul celor 7 violatori de la Vaslui. 

„Dacă CSM nu ia măsuri, mai bine vă daţi demisia”, i-a spus, miercuri,  Ponta lui Cazanciuc.

Vreau să îmi exprim solidaritatea, nu doar cu victima de la Vaslui, ci cu toate victimele din România. Spunem de ani de zile că justiția trebuie să pedepsească în mod egal, dar dacă nu aflam din presă ce s-a întâmplat la Vaslui, stăteam bine mersi cu scandaluri politice și vinovații nu pățeau nimic”, a spus premierul.

Cazul tinerei de 18 ani din Vaslui, abuzată sexual de un grup de șapte tineri a ajuns și pe masa premierului Ponta care a cerut luarea unor măsuri urgente, astfel îl sfâtuiește pe ministrul Justiției să își dea demisia. 

Cât de oarbă este justiția în fața acestor probleme este lesne de înțeles. Exemplul vine, mai ales, din cazul recent al tinerei de 18 ani, violată în luna noiembrie de un grup de 7 tineri, care după ce au abuzat-o pe rând, au adus-o acasă și au ”sfătuit-o” să nu povestească nimănui despre chinul la care a fost supusă.

Cazul tinerei este doar unul dintre multe altele, însă. Istoricul violurilor din Vaslui, aduc la suprafață cazuri grave de abuzuri sexuale, care scot în evidență incapacitatea polițiștilor de a își demonstra autoritatea și, mai ales, justiția bolnavă care lasă în libertate violatori periculoși, pregătiți oricând pentru un nou atac.

Cu toate acestea, Ponta a explicat că nu face nicio presiune asupra justiției, dar că aceasta trebuie să își exercite atribuțile.

„Vreau să văd măsuri, nu povești”, i-a mai spus Ponta lui Cazanciuc.


castrarea-chimica

Citește și: Sondaj: Castrarea chimică ar fi o soluție pentru violatori și pedofili? Votează și tu!

 


violCitește și: Istoricul violurilor din Vaslui – aproape o mie de violuri în ultimii 4 ani. Cât de oarbă este justiția vasluiană?


Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*