Ultimele Știri

Ponta: ”E posibil ca, până la sfârşitul anului, un număr de familii de refugiaţi să ajungă în România”

ponta

Victor Ponta a declarat, luni, că România se pregăteşte pentru primirea refugiaţilor care vor fi repartizaţi ţării noastre conform cotei obligatorii şi, potrivit primului-ministru, aceştia vor ajunge în ţară „în perioada următoare”, el menţionând totodată că statul român va acorda un ajutor Serbiei, conform Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, pentru un post de televiziune, întrebat fiind când vor ajunge în ţară primii refugiaţi, că sunt aşteptaţi „în perioada următoare”, adăugând că „e posibil” ca până la sfârşitul anului să ajungă în România familii de refugiaţi, dar nu are o dată când va începe efectiv transferul imigranţilor.

„Încă nu avem aceste date, e posibil ca, până la sfârşitul anului, un număr de familii să intre în ţară”, a arătat premierul, adăugând că în România s-au făcut două tabere pentru refugiaţi la Timiş şi „se caută facilităţi”, principala problemă fiind că aceştia trebuie integraţi.

„Avem două tabere în Timiş pentru refugiaţii ce vor veni prin cotă. Am căutat facilităţi de cazare. Problema e că, dacă primesc statutul de refugiaţi, ei sunt cetăţeni egali cu noi, doar că nu au voie să voteze. În rest, au voie să meargă unde vor, nici măcar nu pot să-i ţin în România dacă nu vor, au dreptul să meargă la spital, teoretic, problema e că nu au card de sănătate, teoretic au voie la şcoală, practic nu au fişe şcolare, teroretic au voie să muncească, practic nu le recunosc studiile. Nici nu pot să-şi deschidă cont în bancă”, a mai spus premierul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*