Ponta, despre tragedia din Italia: Niciunul nu a ieșit să spună „Corupția ucide” și nu a sărit să ceară schimbarea Guvernului

ponta

Victor Ponta a transmis condolenațe famiilor victimelor cutremnurului din Italia printr-un mesaj pe Facebook. Fostul premier și-a exprimat solidaritatea cu toți cei încercați în urma seismului indiferent de naționalitate.

„Vreau sa imi exprim solidaritatea cu poporul italian si sa prezint condoleante tuturor familiilor victimelor – romani, italieni si de alte nationalitati sau origini! Dumnezeu sa fie alaturi de cei loviti de aceasta tragedie!”, a scris Ponta pe Facebook.

Ponta își motivează faptul că a transmis aceste gânduri la câteva zile de la tragedie pentru că a vrut să scoată în evidență două lucruri.

A vrut să vadă cum evoleueză situația, dar a fost interesat și de modul în care se poziționează politicienii cu privire la cele întâmplate, făcând trimitere la acțiunea care a avut loc în România după incendiul din clubul Colectiv.

„1. Din pacate ceea ce a parut initial un cutremur cu efecte reduse se dovedeste pe zi ce trece o mare tragedie – numarul victimelor ( inclusiv romani) creste din pacate fara oprire / ieri a fost zi de doliu national in Italia in conditiile in care sunt identificate alte si alte persoane afectate.

2. Am vrut sa vad din presa italiana cum se pozitioneaza oamenii politici fata de aceasta tragedie ( stiut fiind ca noi romanii semanam deseori cu fratii nostri din Peninsula ) – si m-am bucurat ( pentru Italia) sa vad ca niciunul nu a incercat sa foloseasca moartea oamenilor pentru un interes politic / niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna „Coruptia ucide” ( desi ceva coruptie au si ei in tara lor minunata) / nimeni nu a sarit imediat sa ceara schimbarea Guvernului!

Solidaritate si suferinta – fara a folosi tragediile pentru politica/ un exemplu important din partea Italiei”, a scris Victor Ponta.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *