Ultimele Știri

Ponta despre refugiați: ”Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană”

Premierul Victor Ponta reacționează la declarațiile lui Traian Băsescu conform cărora nu ar trebui să primim imigranți, spunând că este aberant să închidem granițele, România fiind o țară care trebuie să meargă ”într-o politică europeană”

Acesta spune că nu există posibilitatea ca țara noastră sa fie supusă unor atacuri teroriste în urma primirii imigranților și că este absurd să fie reticentă în primirea imigranților pentru că aceștia sunt musulmani și drept urmare, sunt catalogați ca fiind din start teroriști.

„Problema noastră nu este asta, problema noastră este că unii politicieni, din populism sau pentru că nu-i mai băgaţi dumneavoastră în seamă, fac tot felul de declaraţii aberante. Să nu primim musulmani că sunt toţi terorişti, ceea ce o aberaţie, ştie orice om normal, şi că trebuie să închidem graniţele, să nu primim pe nimeni. Serios? Dar când românii au mers în Europa, ne-a plăcut. Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană”, a afirmat Victor Ponta.

Ponta susține că România este un ”model de conviețuire pașnică între confesiuni”, ca răspuns la construirea unei moschei în București.

„România e o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni. Dacă avem câte un nebun care vrea să ne arunce ţara în aer, avem legi şi avem instituţii, dar cred că suntem un model de convieţuire, de respect pentru toţi cetăţenii României, indiferent de religia pe care o au sau dacă nu au nicio religie. Avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi”, a adăugat Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*