Ultimele Știri

Ponta despre criza imigranților: „CSAT va decide. Nu putem primi mai mult decât suntem pregătiţi, adică 1.500”

Victor Ponta a declarat că în opinia sa, România nu poate primi mai mult de 1.500 de refugiați, însă este așteptată ședinta CSAT, care va avea loc săptămâna viitoare, pentru a se decide cota de refugiați. 

Premierul a declarat că cel mai probabil, ședința CSAT în care se va decide cota de refugiați pe care o va primi România va avea loc săptămâna viitoare: ”CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decât suntem pregătiţi, adică 1.500„, a spus Ponta, precizând că din cele 1.500 de locuri 200 sunt deja ocupate.

În cadrul aceleiași discuții, Ponta a atras atenția asupra faptului că dacă României i se impune ”solidaritate” și astfel de limite în ceea ce îi privește pe refugiați, atunci i se face o mare nedreptate nefiind primită în spațiul Shengen. Acesta este de părere că România are atât responsabilități comune cu celelalte țări, cât și drepturi.

„România trebuie să fie o ţară europeană şi să fie solidară cu tot ceea ce se întâmplă în Europa. Solidaritate înseamnă drepturi şi obligaţii, adică avem aceleaşi obligaţii cu celelalte ţări, trebuie să avem şi aceleaşi drepturi. Iată că acum poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengen. Şi dacă suntem solidari la obligaţii suntem solidari şi la drepturi şi tocmai ţările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaţilor sunt ţările care ne-au tot amânat cu Schengen”, a spus Ponta.

Ponta explică, totuși, că nu se pune problema ca România să condiționeze primirea imigranților prin aderarea la spațiul Shengen, ci este o problemă asupra căreia țara noastră vrea să atragă atenția: ”„Să spunem un lucru pe care toată lumea îl constată azi, că vrem să fim solidari cu ţările europene la obligaţii şi la drepturi, se înţelege foarte clar”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*