Ultimele Știri

Ponta despre Codul Fiscal: Avem căruţa, dar nu avem caii

Victor Ponta nu a adus nici astăzi clarificări în ceea ce priveşte adoptarea Codului Fiscal şi reducere TVA, estimând că se va găsi o formă constituţională pentru acestea până la începutul lunii septembrie.

În schimbul acestor informaţii, Ponta consideră că se poate scuza prin informarea faptului că a fost promulgat, totuşi, Codul de procedură fiscală. Practic, în vederea acestuia, această problemă este pe jumătate soluţionată, afirmând că „avem căruţa, dar nu avem caii”.

Nu avem Codul Fiscal, dar avem Codul de procedură fiscală. Adică avem căruţa, dar nu avem caii. Poate aşa se lucrează nemţeşte, nu ştiu sau româneşte”.

Premierul a menţionat că până la urmă, Codul Fiscal ar fi un document bun, însă nu poate oferi nicio informaţie până la data de 1 septembrie.

„Nu pot să spun decât un singur lucru, că în continuare cred că o decizie politică, sută la sută politică, greşită, afectează, până la urmă dezvoltarea noastră economică. Până la urmă Codul fiscal este un document bun pe termen lung, care din fericire fusese votat de toată lumea, deci avea şi stabilitate politică şi că până la 1 septembrie într-o formulă constituţională o să avem şi Codul Fiscal şi reducerea TVA la 19%. Asta aşteaptă toţi cei care investesc, creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România şi care au contribuit, de fapt, la creşterea economică de peste patru procente de la începutul acestui an”.

Reamintim că preşedintele, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind Codul de procedură fiscală, după ce vineri, a retrimis Guvernului spre reexaminare proiectul Codului Fiscal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*