Ultimele Știri

Ponta despre Băsescu: ”Este de o sută de ori peste PNL şi Iohannis. PNL are lideri jenanți, ruşinoşi”

Premierul Victor Ponta consideră că Traian Băsescu poate să fie un ”actor politic important”, care este, din punct de vedere ”strict politic”, peste Klaus Iohannis și PNL, partid care vine cu lideri ”jenanți, rușinoși”.

Pare că războiul lui Ponta este îndreptat acum spre actualul președinte al României, Traian Băsescu nemaiconstituind un pericol. Tocmai din acest motiv, Ponta a ținut să compare puterea politică a lui Băsescu cu cea a lui Iohannis, analiză din care a reieșit că fostul președinte este de ”o sută de ori” peste cel actual.

„Domnul Băsescu, pe de o parte, va strânge voturile și va reprezenta acei alegători care îl votau fie pe C.V. Tudor (…), fie pe Dan Diaconescu, care este în închisoare în acest moment. Pe de altă parte, domnul Băsescu este din punct de vedere strict politic — nu din alt punct de vedere — de zece ori… de o sută de ori peste Klaus Iohannis și PNL. PNL, cel puțin, care va participa în alegeri cu niște lideri jenanți, rușinoși… (…) Din această conjunctură, sigur că domnul Băsescu poate să fie un actor politic important. Cu atât mai mult PSD-UNPR-ALDE au și datoria, dar și posibilitatea să câștige anul viitor majoritatea și să guverneze în continuare”, a afirmat Ponta.

De asemenea, luni, premierul nu a ezitat să își spună părerea despre presedinte, în fața jurnaliștilor, accentuând ineficiența acestuia, afirmând că Iohannis merge la întâlnirile de la Bruxelle precum ”surda la horă”.

“Participăm la efortul european, dacă toţi îşi închid graniţele, nu o să fim de acord ca toţi refugiaţii să rămână în Serbia, Bulgaria şi România. Ar fi incorect să fim o zonă de buffer a Europei. Să ştie toţi cetăţenii că am luat măsuri pe plan naţional (…)  Problema nu e ce spune Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut ieri la Bruxelles? Că restul miniştrilor spun că merge la Bruxelles ca surda în horă. Merge, tace din gură, se întoarce, tace din gură. Treaba mea ca premier e ca măsurile să fie cunoscute”, a declarat Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*