Ultimele Știri

Ponta: Demisionez dacă DNA cere urmărirea mea penală privind votul din diaspora

Victor Ponta a dezvăluit la Antena 3 că s-a gândit să-și dea demisia din funcția de premier imediat după alegerile prezidențiale, însă voturile a 5 milioane de oameni l-au făcut imediat să se răzgândească.

Victor Ponta a găsit resursele interne necesare pentru a continua să fie la șefia Guvernului, încă doar votul pentru Cabinetul restructurat îi va asigura sprijinul adevărat din partea Parlamentului.

„Nu s-a digerat tot rezultatul, după trei săptămâni, dar am resursele interne necesare de a continua. Din acest punct de vedere, o iau de la capăt, mai înţelept şi cu conştiinţa lucrurilor pe care le-am greşit”, a spus Victor Ponta.

După ce a renunţat la „ideea din 2004”, când declara că o persoană care a pierdut alegerile trebuie să intre în închisoare, Ponta a afirmat că-și va da cu siguranţă demisia, dacă DNA va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal.

„Să nu mai mergem pe ideea că, cum câştigi alegerile, îi faci adversarului dosar”, a spus Ponta.

Premierul a susţinut din nou că alegerile din diaspora nu au fost organizate greşit intenţionat, şi mai degrabă a avut doar o responsabilitate politică în acest caz și nu o responsabilitate penală.

„Greşelile politice se plătesc politic”, a adăugat Ponta.

Liderul PSD a reluat ideea că este dispus să colaboreze, din postul de prim-ministru, cu viitorul preşedinte Klaus Iohannis.

Imediat după alegerile prezidenţiale pierdute în faţa lui Klaus Iohannis, pe fondul informaţiilor că se va retrage de la conducerea Guvernului, premierul Victor Ponta a anunţat, încă din seara de 16 noiembrie, că nu va demisiona din funcţia de premier şi că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali plus PLR.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru continuarea cercetărilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*