Ultimele Știri

Ponta cu un picior în pușcărie? Premierul se autosuspendă și avem interimat la Palatul Victoria

victor_ponta

Premierul Victor Ponta s-a autosuspendat astăzi din funcție și l-a numit interimar pe vicepremierul Gabriel Oprea. Conform Constituției României ARTICOLUL 107 (1)  – ”Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.”

(2) Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.

(3) Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.

(4) Prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

11014818_974932189213335_8577942089911689638_n

În acest moment Victor Ponta nu mai este premierul României din cauza imposibilității de a-şi exercita atribuţiile.  Premierul autosuspendat Victor Ponta este anchetat de Direcția Națională Anticorupție pentru spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în acte, 17 infracțiuni.  Procurorii DNA ar putea cere punerea sub control judiciar sau arestul la domiciliu pentru Victor Ponta.

Situația de față ne prezintă actuala coaliției de guvernare într-un impas politic, care s-ar putea solda chiar cu pierderea puterii.  Acțiunile lui Victor Ponta denotă teama de ancheta procurorilor DNA.  

„Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează că în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pt control, schimbare pansamente şi supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente/ în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.

Mâine dimineaţă voi trimite Preşedintelui României solicitarea ca, în baza art 107 din Constitutuție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de Prim Ministru ( inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern) în această perioada (ataşez adresa).  Mulţumesc încă o dată medicilor de aici şi doctorului Ionuţ Codorean pt atenţia şi profesionalismul lor.”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. 

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Ponta cu un picior în pușcărie? Premierul se autosuspendă și avem interimat la Palatul Victoria

  1. Putea ponta el sa se opereze la creier la niste medici specializati in malpraxis.

  2. Dunărințu // 22 iunie 2015 at 2:42 // Răspunde

    Si cand ma gandesc ca era sa iese presedinte….

  3. Tara noastra se duce pe rapa ma intreb cand s or opri guvernantii nostri din furat ?? Grea intrebare si banuiesc ca nu are nici raspuns.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*