Ultimele Știri

Ponta confirmă că Tăriceanu va primi două ministere

Premierul Victor Ponta a confirmat, astăzi, că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, dar și celelalte partide cu care formează alianța de guvernare, UNPR și PC, vor primi câte două portofolii de miniștri în noul Guvern, deși președintele PLR dezmințea acest zvon.

„Și UNPR, și PC, și PLR vor avea câte două portofolii de miniștri, n-am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi să discutăm ce facem în perioada următoare, cu bugetul”, a spus Victor Ponta, la ieșirea de la discuțiile cu reprezentanții FMI.

Deși au apărut zvonuri potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi cerut premierului patru portofolii în viitorul Guvern, respectiv ministerele Transporturilor, Educației, Culturii și Finanțelor, se pare că PLR-ul va primi doar jumătate.

Tot astăzi, președintele Senatului și-a manifestat dorința arzătoare de a prelua Ministerul Economiei și Ministerul de Finanțe, însă a dezmințit că ar fi avut o discuție pe această temă cu Victor Ponta.

„Aşteptăm decizia finală a UDMR, care trebuie să se reunească în structura Consiliul Reprezentanţilor Uniunii. Nu ştiu dacă decizia pe care o va lua CRU va fi identică cu cea a Consiliului Consultativ şi, în privinţa celei de-a doua părţi a întrebării, vă pot răspunde că nu este obligatoriu să ne suprapunem. Nu înlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factură liberală, avem altă viziune, deci s-ar putea ca priorităţile noastre nu fie aceleaşi cu cele pe care le-a avut UDMR în actul de guvernare”, a spus Tăriceanu.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că forul Consiliului Permanent va recomanda Consiliului Reprezentanților Unionali ieșirea de la guvernare, pe 13 decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*