Ultimele Știri

Ponta cere o anchetă în cazul certificatelor de revoluționar din 1990

În urma zecilor de proteste și manifestații ale revoluționarilor în ultimul an, premierul Victor Ponta cere Corpului de Control să verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari începând din 1990, în principal modul în care au fos.t acordate certificate de revoluţionar, au declarat surse din Guvern.

Victor Ponta se pare că are un război personal cu revoluționarii și nu dorește să le mai acorde drepturile și indemnizațiile, încercând să blocheze acest lucru prin ordonanțe și erate.

Această acțiune vine în urma protestelor care au avut loc în fața sediului PSD și apoi în fața Guvernului. Revoluționarii care au reușit să pătrundă în Guvern au declarat că nu au reușit să vorbească cu premierul ci doar cu un consilier pe probleme sociale. Aceștia au anunțat că fac greva foamei în interiorul Guvernului, dar au fost scoși afară de forțele de ordine.  La această manifestație au participat circa 350 de persoane. 

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că vor fi obligaţi să obţină, pentru indemnizaţii, noi certificate prin care să ateste că au avut „un rol determinant” la Revoluţie, după cum a decis Guvernul la sfârşitul anului trecut.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*