Ultimele Știri

Ponta către Președinție: ”Mă deranjează ipocrizia ieftină de a respinge Codul Fiscal”

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că se bucură că președintele a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari și diplomați, însă a criticat ”ipocrizia ieftină” a Palatului Cotroceni, de a respinge Codul Fiscal.

Ponta a menționat că toate promisiunile făcute de USL au fost corecte, față de cei ”neîndreptățiți de Guvernarea Băsescu”.

„Mă bucur că Preşedintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari şi cea privind diplomaţii, personalul navigant şi grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale ‪USL‬ faţă de cei nedreptăţiţi de Guvernarea Băsescu / Boc / Predoiu. Dar sper ca Dl. Iohannis să ştie că şi aceste legi au fost contestate de FMI şi CE (ca şi de Apostolii Austerităţii de la Consiliul Fiscal!), că au implicaţii bugetare structurale (pe termen lung) şi că, spre deosebire de Codul ‪Fiscal‬, au doar efect social pozitiv, dar nu şi economic! La fel este cazul cu dublarea alocaţiilor pentru copii, promulgată cu pompa şi fast pe 1 iunie!“.

Cu toate acestea, în declarațiile pe care le-a dat premierul, s-a arătat nemulțumit de respingerea Codului Fiscal, lucru pe care îl consideră o ipocrizie din partea Palatului Cotroceni.

„Eu îmi asum aceste legi şi le susţin din convingere social-democrată! Tocmai de aceea mă deranjează ipocrizia ieftină de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplină bugetară şi probleme cu instituţiile internaţionale! Serios, o dată din cinci suntem responsabili şi Guvernul nu? De cinci ori de stânga şi o dată de dreapta? Un politicianism extrem străveziu şi dăunator – sper ca Dl. Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni (şi mai oneşti)! “.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*