Ultimele Știri

Ponta către Bănicioiu: ”Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu…”| Bănicioiu: „Suntem prea emoţionaţi, atât de mult lucrăm”

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu să vorbească ”în limba română” și să comunice pe înțelesul tuturor soluțiile pe care le-a găsit pentru tratamentul hepatitei C şi cirozei. Acesta s-a scuzat în fața premierului spunând că muncesc foarte mult la această problemă și sunt emoționați.

La începutul şedinţei de Guvern, premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să anunţe adoptarea unor măsuri care aduc mai mulţi bani pentru programe speciale, conform Mediafax.

Bănicioiu a folosit în explicația sa mai mulți termeni necunoscuți de către premier, precum „d.c.i.”-uri, „derivaţi gincobiloba”, motiv pentru care premierul l-a oprit din explicația sa și i-a cerut să vorbească pe înțelesul tuturor.

„Eu n-am înţeles ce faceţi bine pentru oameni. Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu…Deci ce faceţi bine?”, a cerut clarificări Ponta.

Ministrul Sănătății a anunțat că s-a încheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C şi ciroză, anunț la care Ponta a răspuns la fel de acid: ”Aşa, explicaţi, ca să ştie oamenii că aveţi o soluţie pentru cei cu hepatita C, asta vream să spuneţi”.

Pus în dificultate, Bănicioiu a răspuns premierului: „Suntem prea emoţionaţi, atât de mult lucrăm!”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*