Ultimele Știri

Ponta anunță o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloș

ponta

Fostul premier Victor Ponta anunţă o moţiune de cenzură, după 15 iunie, pe tema sistemului electronic de achiziţii publice. În felul acesta, guvernul Cioloș riscă să mai rămână în funcție pentru doar o lună de zile.

Ponta acuză Guvernul Cioloș de ”incompetență” și cere demiterea lui imediat după data de 15 iunie.

„Dezastrul administrativ generat de întreruperea sistemului electronic de achiziții publice SEAP, din cauza exclusivă a incompetenței Guvernului de tehnocrați, este după părerea mea cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură imediat după 15 iunie! Faptul că întreaga țară e blocată dintr-o cauza clară de incompetență și delăsare reprezintă o situație atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancționeze (prin moțiune de cenzură, dar și o Comisie specială de anchetă)!”, scrie Ponta pe Facebook.

Fostul premier declară că Sistemul electronic de achiziții publice a fost suspendat din cauza faptului că Guvernul nu și-a îndeplinit funcțiile, rezultând o lipsă a normelor de aplicare.

„Transpunerea Directivelor europene privind achizițiile publice a fost realizată de Guvern în cursul anului 2015. A fost astfel trimis în Parlament sub forma pachetului legislativ în luna Octombrie. În mod absolut firesc în timpul dezbaterii parlamentare Guvernul avea posibilitatea și obligația să pregătească toate actele normative subsecvente privind normele și procedurile de aplicare! Dar surpriză – când legile au fost adoptate de Camera Deputaților și publicate în Monitorul Oficial s-a constatat că Guvernul pur și simplu nu a făcut nimic. Și astfel Sistemul electronic de achiziții publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare!”, argumentează fostul premier.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*