Ultimele Știri

Ponta a vrut să trimită jurnaliștii de investigație la pușcărie!

Guvernul României a transmis miercuri, 5 noiembrie, un răspuns la adresa ActiveWatch din 30 octombrie prin care a fost solicitată publicarea stenogramelor ședinței de Guvern din 29 octombrie în care s-a discutat proiectul senatorului Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal (L.236/2014).

Proiectul de lege susținea introducerea pedepsei cu închisoarea de la șase luni la trei ani pentru orice cetățean care dezvăluie informații care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare.

Miercuri, Guvernul a anunţat că a desecretizat o parte din stenograma respectivei ședințe de Guvern. Din extrasul transmis ActiveWatc, reiese că Victor Ponta a aprobat proiectul lui Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal.

Stenograme neclasificate din şedinţa de Guvern:

” (…) Dl. Victor-Viorel Ponta: Puncte de vedere. Domnule ministru Nicolicea?

Dl. Eugen Nicolicea: (…) Pozițiile 10-18 sunt nefavorabile în forma prezentată.
(…) Dl. Victor-Viorel Ponta: Bine, ……, dacă nu sunt observații, aprobate”

În data de 29.10.2014, Guvernul a comunicat că actul normativ a primit inițial aviz favorabil, după care a revenit câteva ore mai târziu și a modificat informarea de presă, anunțând că proiectul a primit „Aviz nefavorabil în forma prezentată”. Guvernul a susținut că o „eroare tehnică” a generat această inadvertență.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ponta a vrut să trimită jurnaliștii de investigație la pușcărie!

  1. De ce conducem cu „inadvertente” si doar „ne spalam pe maini”, asa cum se intampla de 25 de ani, atunci cand primim proteste din Timisoara (1989) si Diaspora (2014), ne raspunde premierul fostului partid comunist, PSD, „dottore” Victor Ponta, care doreste sa ajunga, chiar si presedinte al Romaniei: „o eroare tehnica”…(in politica, alegeri?)

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*