Ultimele Știri

Ponta: 17 infracțiuni de fals în acte, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală

sova-ponta

Premierul României Victor Ponta este acuzat de 17 infracțiuni de fals în acte, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, dar și trei infracțiuni de conflict de interese.

Victor Viorel Ponta prim-ministrul României în exercițiu este acuzat de corupție, acesta înfăptuind acte penale chiar din funcția de șef al Guvernului. Avem astfel un caz unic în istoria țării noastre.  Premierul a obținut sume de bani de la casa de avocatură  Șova&Asociații în urma contractelor cu societățile Turceni-Rovinari. 

Ponta a primit în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei lunar, a primit un autoturism marca Mitsubishi Lancer Evo 10. Victor Ponta a comis 3 fapte de conflict de interese în funcția de șef al Guvernului, printre care numirea lui Șova Dan-Coman în funcția de ministru.

Casa de avocatură Șova și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel au încheiat un contract, având ca obiect colaborarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea.

Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.

Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.

Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.

În cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 – decembrie 2008.  Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte.

Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în București.

Victor Ponta a mai primit de la casa de avocatură Șova un autoturism marca Mitsubishi Lancer Evo 10. Casa de avocatură Șova i-a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați.

Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei, în total 181.439,89 lei.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*