Ultimele Știri

Pompierii care au fost la clubul Colectiv, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

pompieri

Cei doi pompieri acuzaţi că au fost în control la clubul Colectiv, dar nu au luat nicio măsură înainte de producerea tragediei în urma căreia 60 de oameni au murit şi câteva zeci au fost răniţi au fost trimişi în judecată, potrivit Realitatea.net.

Antonina Radu și George Matei vor fi judecați de către Tribunalul București pentru acuzația de abuz în serviciu.

Cei doi angajați ai ISU care au verificat clubul Colectiv, acolo unde a avut loc tragedia din 30 octombrie, George Matei și Antonina Radu, sunt acuzați de abuz în serviciu, pentru că nu au întocmit niciun act din care să reiasă că au făcut verificări la clubul Colectiv și nici demersurile necesare prin care acel local să fie luat în evidență privind legalitatea funcționării.

Din ordonanțele întocmite de procurori se arată că, “în perioada septembrie 2014 – primăvara anului 2015, Antonina Radu și George Petrică Matei, în calitate de ofițeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că S.C. Colectiv Club S.R.L. București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu”.

Concret, cei doi inculpați au permis funcționarea în continuare a clubului în condițiile constatate și nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor și intereselor legitime ale mai multor persoane fizice și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*