Ultimele Știri

Pompieri aduși cu mandat la DNA în dosarul Colectiv

antonia radu

Procurorii militari ai Direcției Naționale Anticorupție audiază mai mulți pompieri de la Serviciul de prevenire al ISU Bucureşti – Ilfov, în dosarul incediului de la Clubul Colectiv.

La audieri au sosit pompierii Antonia Radu și Petrică George Matei, ambii fiind aduși cu mandat la DNA. Este vorba despre pompierii de la Compartimentul de Prevenire din ISU, ce are tocmai misiunea de a preveni producerea unei astfel de tragedii. 

La nivelul ISU există un ordin director care cerea să fie identificate toate localurile, discotecile şi cluburile. Pompierii trebuiau să aibă o evidenţă foarte clară, atât pentru a putea interveni, cât şi pentru a verifică măsurile luate de patronii acestor localuri. Procurorii DNA vor să ştie de ce clubul Colectiv nu ar fi fost luat în evidenţă, deşi patronii, dar şi un vecin, spun că ar fi fost inspectat cu luni bune înainte de tragedie.

Cătălin Gancea, unul dintre actionarii clubului le-a declarat procurorilor că: „În anul 2014, atunci când am intrat eu în club, în perioada octombrie-noiembrie, 2 persoane care au spus că sunt de la pompieri şi de la PSI, au venit la firma noastră şi ne-au întrebat dacă avem documentul în baza căruia putem funcţiona, ulterior tot aceştia ne-au întocmit dosarul.”

Întrebat de un avocat „Cum se numeau persoanele care s-au prezentat şi au spus că sunt de la pompieri?”, Cătălin Gancea a răspuns „Tonia Radu şi un băiat George. Nu erau în uniformă şi nici nu s-au legitimat”. „Aceste persoane au ajuns la noi pentru că vizitau fabrica. Ne-au recomandat să acoperim o gaură din perete şi să schimbăm un extinctor. Nu ne-au întrebat dacă aveam autorizaţie. Le-am explicat că în sală au loc concerte live. Actele întocmite de către cei doi reprezentanţi care au spus că sunt de la PSI, au fost făcute în mod gratuit.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*