Ultimele Știri

Pompier român, medaliat cu aur în America

Un pompier român, din județul Vrancea, a primit medalia de aur la campoinatul mondial al polițiștilor și pompierilor.

În fiecare an se organizează în statul american Virginia, un campional al polițiștilor și pompierilor din toată lumea.  Iulian Pitulac, un pompier din județul Vrancea, a ieșit pe primul loc la acest campionat și a fost recompensat cu medalia de aur. El practică Taekwondo încă din amul 1997 și spune că acest sport l-a învățat să fie un om disciplinat și corect.

„Sunt campion naţional de şase ori, am ocupat locul întâi la Cupa României de patru ori, sunt de două ori medaliat cu bronz la campionatul balcanic”, spune subofiţer Iulian Pitulac, pompier la ISU Vrancea.

Iulian a devenit pompier în anul 2007.

„Consider că meseria de pompier şi sportul sunt în strânsă legătură, deoarece ca să fii un pompier bun trebuie să ai o pregătire fizică şi psihică foarte bună. Practicând arte marţiale de aproximativ 18 ani, mă ajută să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu într-un mod exemplar”, spune Iulian Pitulac.

Pompierul este cunoscut în sistemul militar deoarece a participat la multe comenpetiții însă de departe cel mai important a fost faptul că luna trecută a reprezentat România la cea mai importantă competiție de arte marțiale.

„Am simţit o bucurie imensă, nu am ştiut să mă exprim atunci, dar în interiorul meu eram foarte bucuros de rezultatul obţinut”, spune Iulian Pitulac.

Eforul și reușita lui va fi răsplătită, prin urmare pompierul va fi recompensat de ISU Vrancea cu o primă de aproximativ 1.000 de lei, adică 60% din salariul său.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*