Polonia se pregătește de război! Sunt recrutați 35.000 de paramilitari pentru întărirea apărării pe fondul tensiunilor cu Rusia

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 iunie 2016
  • Externe

Polonia va recruta, începând din septembrie, 35.000 de membri ai forţelor paramilitare pentru a-şi suplimenta efectivele de apărare, pe fondul tensiunilor cu Rusia, relatează BBC News online.

Decizia vine în urma tensiunilor cu Rusia pe fondul posibilei încercări de extindere a influenţei Kremlinului în Europa de Est, anunțul fiind făcut de ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz.

Noile unităţi paramilitare vor fi formate din civili cu pregătire militară. Noile unităţi de apărare sunt o metodă de contracarare a războiului „hibrid” pe care Rusia l-ar fi folosit pentru a se infiltra în Ucraina, prin încurajarea conflictului din estul ţării şi anexarea peninsulei Crimeea, conform oficialilor polonezi.

Luând în considerare cazul anexării Crimeei de către Rusia, statele baltice manifestă îngrijorări că s-ar putea confrunta cu situaţii similare. Astfel, NATO aluat decizia de a suplimenta efectivele militare din zona Europei de Est.

Va fi desfășurat un batalion NATO între Polonia şi alte trei în statele baltice – Estonia, Lituania şi Letonia. Numărul total al militarilor ar ajunge la 4.000, militari care vor asigura securitatea pe baza unei scheme rotative. Detaliile legate de detaşarea acestor trupe NATO vor fi finalizate în cadrul summitului NATO de pe 8-9 iulie, de la Varşovia.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *