Ultimele Știri

Polonia a arestat doi oameni acuzați de spionaj în favoarea Rusiei

Autoritățile poloneze au confirmat, astăzi, arestarea a două persoane, un ofițer de rang înalt al armatei și un civil, care sunt acuzați de spionaj în favoarea unei țări străine.

Presa din polonia anunța, ieri, că serviciile poloneze de securitate au arestat un ofițer de rang înalt din armată, acesta fiind bănuit de spionaj în favoarea Rusiei. 

Identitatea primului suspect nu este deocamdată cunoscută, dar conform unor surse el este o personalitate importantă care a avut acces la informații vaste. Al doilea individ reținut este un jurist cu dublă cetățenie, rusă și poloneză, care activa într-o societate din Varșovia și, de asemenea, colabora cu agenți ai securității de la Kremlin.

Procurorul-șef al Poloniei, Andrzej Seremet, a declarat pentru televiziunea de stat că deținuții au spionat pentru o țară străină, dar nu a specificat dacă această țară este Rusia.

În ultimele luni, relațiile dintre Rusia și Polonia s-au agravat din cauza sprijinului polonez activ pentru noua conducere din Ucraina, dar mai ales pentru că Polonia a acuzat că Vladimir Putin oferă sprijin militar separatiștilor pro-ruși din regiunile estice ucrainene. Deasemenea, Varșovia a avut un rol covârșitor în vederea luării deciziei europene de a impune sancționi economice Rusiei, ca rezultat al implicării sale în criza din Ucraina.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*