Ultimele Știri

Politrucilor de pe ambele maluri ale Prutului le-a fluierat glonțul pe la ureche

Republica Moldova a avut parte de un scrutin electoral crucial pentru existența sa ca stat. Partidele proeuropene au câștigat alegerile parlamentare umilitor în fața partidelor comuniste – filoruse.

Proeuropenii corupți și mancurți de la Chișinău au dat dovadă de incompetență în cei patru ani de guvernare de la alegerile din  28 noiembrie 2010. Acești politicieni au jucat la două capete, au luat bani de la Uniunea Europenă pentru modernizări și au mimat pașii necesari integrării, dar au avut grijă să își umple și buzunarele prin privatizarea frauduloasă și înstrăinarea bunurilor statului, în special către Rusia.

Oamenii din Republica Moldova nu trebuie judecați pentru votul lor, ei au votat cum au considerat că e mai bine pentru țara lor, politicienii proeuropeni sunt singurii vinovați pentru că nu au reușit să se apropie de electorat. Fost comisar sovietic, Iurie Leancă, a devenit cunoscut pentru ambivalența sa, ba vrea în UE, dar nu vrea în NATO, ba îi iubește pe ruși, ba pe europeni, lucru observat și de electorat, iar oamenii nu au știut ce să mai creadă.

Vlad Filat este șef de partid (PLDM), dar el nu deține nicio funcție, mereu încearcă să prezinte calea europeană, dar nici el nu crede în ea, și asta se observă în rezultatul alegerilor, PLDM a obținut locul doi după Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon. Lui Vlad Filat i se pot imputa afacerile cu Banca de Economii și Aeroportul din Chișinău care ar trebui să intre în posesia Rusiei. Electoratul nu a trecut cu vederea acțiunile PLDM și ale liderului său Vlad Filat.

plahotniucVladimir Plahotniuc

Oligarhul Vladimir Plahotniuc cunoscut și ca „Al Capone de Grozești” conduce prin putere și influență Partidul Democrat, dar și tot ce mișcă în Republica Moldova, și iar întrece cu brio pe mogulii din România, gen Voiculescu, Vântu, Hrebenciuc sau Becali. ”Al Capone de Grozești” este implicat într-o anchetă internațională și i-a fost pus sechestru pe suma de 70 de milioane de euro.  Curtea de Justiție din Amsterdam, capitala țării în care Plahotniuc își ține o parte din milioanele furate din Moldova, a decis să pună sechestru pe active în valoare 70 de milioane de euro pe care acesta le deține în cadrul companiei OTIV Prime Holding B.V. Partidul Democrat condus de Plahotniuc a prezentat electoratului o listă de candidați cu boxeri și sportivi analfabeți, dar și o serie de cumetri care îi aduc osanale oligarhului, de aici și disprețul cetățenilor. 

Vlad-Filat-Mihai-Ghimpu-1Vlad Filat – Mihai Ghimpu

Partidul Liberal condus de  Mihai Ghimpu nu reușește să convingă electoraltul pentru că prezintă un program slab și o listă de candidați de vârsta a treia care nu mai pot ține pasul cu prezentul, singurul care mai salveză situația este Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului. 

Acești așa ziși „proeuropeni” s-au îndeletnicit cu furatul de la bugetul de stat și spolierea bunurilor publice prin privatizări frauduloase. Politicienii de la Chișinău au șantajat electoratul cu sperietoarea comunistă reprezentată de Igor Dodon, Renato Ursatîi sau Vladimir Voronin, și am observat cu toții neîncrederea electoratului în ceea cei privește pe liderii proeuropeni. Alegerile au fost câștigate umilitor, la limită, dar și cu ajutorul unor ilegalități realizate de guvernarea proeuropeană prin excluderea lui Renato Ursatîi din cursa electorală cu câteva zile înainte de alegeri și  prin blocarea votului la Moscova.

Politicienii de la Chișinău nu au nicio treabă cu România, iar cuvântul Unire le stă în gât. Aceștia preferă să se cumetrească cu politicienii români pentru a mai obține ceva beneficii financiare sau donații și avem cel mai elocvent subiect, Iurie Leancă vs. Victor Ponta. Leancă l-a susținut, Ponta a dăruit microbuze, gazoduct și alte mărunțișuri, dar nici un cuvânt despre Unire, ci doar integrare europeană.

iohannis filat la chisinauKlaus Iohannis – Vlad Filat

Klaus Iohannis a făcut o greșeală imensă cu deplasarea sa la Chișinău înaintea alegerilor, de fapt acesta a mers în calitate de membru PPE pentru al susține pe confratele său tot popular european, Vlad Filat. Iohannis trebuia să îi viziteze pe toți liderii partidelor proeuropene, nu doar pe Vlad Filat și PLDM-ul, această greșeală gravă i-o putem imputa lui Mihai Răzvan Ungureanu și celor care au aranjat deplasarea la Chișinău.

Acțiunea lui Klaus Iohannis i-a debusolat și mai mult pe alegătorii din Republica Moldova. 

Politicienii de pe ambele maluri ale Prutului sunt vinovați pentru rezultatul alegerilor din Republica Moldova, pentru că nu pun în discuție idealul unirii celor două state românești și nu caută să rezolve problemele reale de peste Prut, ei se mulțumesc cu aceste cumetrii și cu spolierea banilor europeni.  În Guvernul de la București nu se discută depre crearea unui program cadru pentru sprijinirea Republicii Moldova și integrarea acesteia în Uniunea Europeană. 

La un eveniment organizat de Comisia Românilor de Pretutindeni, reprezentanții Guvernului Român habar nu aveau de existența statului separatist Transnistria sau unde se află acesta pe hartă, astfel nu mai putem vorbi despre România și Republica Moldova ca un întreg.

Politicienii de la București nu au făcut nimic pentru cetățenii din Republica Moldova și asta se poate observa și în votul basarabenilor de pe teritoriul României care au preferat să nu meargă la vot. Statul român oferă burse de studii și diferite facilități tinerilor basarabeni, dar nu a creat nici un program pentru integrarea acestora în societatea românească. Tinerii basarabeni s-au organizat în mici asociații care au devenit o comunitate paralelă, o comunitate care nu are nicio legătură cu România.

Deci, în concluzie, glonțul a trecut pe la urechea politicienilor din Chișinău și a celor de la București, unii pierdeau controlul asupra țării, iar ceilalți îl aveau vecin la Prut pe temutul lider de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin.   

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*