Ultimele Știri

Polițiștii protestează în lanțuri în fața Ministerului de Interne

Politiștii protestează în fața Ministerului de Interne. Aceștia sunt nemulțumiți că nu au primit de 5 ani al 13-lea salariu și nici banii pentru orele suplimentare.

Polițiștii sunt nemulțumiți de salariile mici și cer mărirea lor cu cel puțin 10%. Aceștia așteaptă și al 13-lea salariu dar și plata pentru orele suplimentarea pe care le-au făcut în tot acest timp.

„De șapte ani salariile polițiștilor nu au fost mărite, drepturile tăiate pe timpul guvernării Boc nu ne-au fost înapoiate, subfinanțarea Ministerului de Interne și multe alte probleme care țin de bani. Sunt 200 de oameni la protest și probabil vom fi 500 de polițiști”, a spus Iulian Surugiu, președintele Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor.

Cei prezenți în fața Ministerului de Interne au ales să protesteze legați în lanțuri și vor să transmită autorităților că în Poliția Română e o mentalitate comunistă.

„Drepturile polițiștilor nu sunt respectate de șefii lor, polițiștii sunt considerați un fel de paria. Nu ține nimeni cont. Din 54.000 de polițiști, 37.000 sunt bolnavi înscriși la medicul de familie cu boli de inimă și boli gastro. Gândiți-vă că acești polițiști mănâncă pe capota mașinii, lucrează 14 ore pe zi și nu sunt respectați”, a mai spus Iulian Surugiu. 

„În data de 03.12.2014 Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza” protestează în fața Ministerului Finanțelor pentru al 13-salariu, prima de vacanță și salariile compensatorii care nu au fost acordate polițiștilor începând cu anul 2009, fiind suspendate și în prezent. De asemenea, Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza” solicită creșterea cu 10 % a salariului acordat polițiștilor deoarece din anul 2007 salariul acestora nu a mai fost mărit și nici nu a fost acoperită inflația”, comunicatul apare pe siteul sindicatului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*