Ultimele Știri

Polițiștii au primit dreptul de a le confisca bunurile. Cum își vor recupera banii cheltuiți pentru imigranți

Parlamentul danez a adoptat marți, cu o majoritate covârșitoare, controversata reformă a sistemului de azil, destinată să descurajeze venirea migranților.

imigranti

Măsura a fost luată în contextul valului masiv de refugiați cu care se confruntă Europa în ultimele luni, relatează AFP și Reuters.

După aproape patru ore de dezbateri, textul prezentat de guvernul minoritar al premierului liberal Lars Lokke Rasmussen a fost aprobat cu 81 de voturi pentru, 27 împotrivă și o abținere. Șaptezeci și doi de deputați nu au participat la vot.

Aprobarea proiectului a fost posibilă grație acordului intervenit la începutul lunii între formațiunile de dreapta și social-democrați, principalul partid de opoziție.

Acuzat de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) că alimentează ‘teama și xenofobia’, proiectul aprobat prevede, printre altele, diminuarea ajutoarelor sociale, confiscarea obiectelor de valoare ale migranților și prelungirea termenelor pentru acordarea permisului de rezidență permanentă și reîntregirea familiilor solicitanților de azil.

‘Atât timp cât lumea nu se va uni și nu va găsi o soluție comună, Danemarca trebuie să acționeze’, a explicat deputatul liberal Jakob Ellemann-Jensen.

Conform noilor reglementari, migranții vor putea să-și aducă familiile în Danemarca abia după trei ani de la primirea dreptului de azil. De asemenea, acordarea dreptului de azil va fi condiționată de ‘potențialul de integrare’ al fiecărui migrant în parte. Textul mai prevede că în ‘circumstanțe excepționale’ migranții pot fi încarcerați.

Totodată, executivul de la Copenhaga a majorat de la 3.000 de coroane daneze (400 de euro) la 10.000 de coroane (1.340 de euro) valoarea bunurilor imigranților care pot fi confiscate pentru a finanța șederea acestora pe teritoriul danez. Polițiștii vor avea dreptul ”de a confisca bunuri pe care solicitanții de azil le aduc cu ei, în scopul de a acoperi cerințele lor în materie de hrană și cazare”.

Autoriățtile daneze au primit anul trecut circa 21.000 de cereri de azil din partea migranților veniți din țări arabe, africane și asiatice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*