Ultimele Știri

Polițiștii arestează falsificatori de bancnote. Banii au ajuns pe piață!

Procurorii DIICOT efectuează percheziții în București, Giurgiu și Constanța. Sunt vizați membrii unei grupări suspectate că au falsificat bancnote de 100 de lei. Acești bani falși au ajuns în magazinele din complexul Dragonul Roșu.

La sediul DIICOT vor ajunge peste 30 de persoane pentru a fi audiate, urmând să se decidă dacă se vor lua măsuri preventive. Aceste persoane sunt cercetate pentru fapte de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

„Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie în pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât în Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe. De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează ţigări în Complexul Comercial Dragonul Roşu. Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. 

Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente şi aplicarea unei benzi adezive tip scotch, pe care erau imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*