Ultimele Știri

Polițiștii anchetează un prejudiciu de 35 de milioane de euro în domeniul IT

Un prejudiciu enorm, de 35 de milioane de euro a fost descoperit de polițiștii din București. Aceștia efectuează 24 de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală. Mai multe firme din domeniul prestări servicii de monitorizare prin GPS și IT sunt acuzate că ar fi prejudiciat statul.

La anchetă participă poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că, în circuitele infracţionale sunt implicate 2 mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte 6 societăţi comerciale din România şi 3 firme străine.

În acest mod, în perioada 2008-2012, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro, spun anchetatorii. Vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*