Ultimele Știri

Poliţişti reţinuţi după ce au violat o fată de 15 ani, internată într-un centru de plasament

Doi poliţişti, reţinuţi după ce au violat o fată de 15 ani. Fata este instituţionalizată din 2013. Poliţiştii au fost trecuţi în rezervă. Oprea: "Nu mai pot face parte din Poliţie"

politisti

Doi poliţişti de la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că au violat o fată în vârstă de 15 ani, care era internată într-un centru de plasament şi pe care au găsit-o pe stradă, după ce fugise din centru.

Adolescenta se află în sistemul  de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi din februarie 2013 şi a fugit de mai multe ori din centrul de plasament, potrivit autorităţilor.

Fata de 15 ani care spune că a fost violată de doi poliţişti după ce a fost găsită într-un parc din municipiul Călăraşi fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din comuna Perişoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie. 

Directorul centrului de la Perişoru, Paul Dragu, a declarat că adolescenta a fugit din centrul de plasament luni, iar marţi a fost găsită de către autorităţi în oraşul Călăraşi şi dusă în Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” din municipiu.

”Miercuri, trebuia sa mă duc eu să o iau de acolo, dar a fugit din nou”, a spus Paul Dragu.

Potrivit acestuia, fata spune că a fost găsită de o patrulă de poliţie într-un parc din Călăraşi şi, sub ameninţarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, a fost dusă pe un câmp şi violată.

Joi seară, tânăra a fost dusă din nou în centrul de plasament de la Perişoru, iar vineri dimineaţă se află la audieri, în faţa anchetatorilor.

Cei doi poliţişti de la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, reţinuţi pentru că ar fi violat o fată în vârstă de 15 ani care fugise dintr-un centru de plasament, au fost trecuţi în rezervă, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Poliţiştii lucrau în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Călăraşi din anul 2007, respectiv din anul 2012, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei.  

Conform unui comunicat al  MAI, având în vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzaţi, cei doi poliţişti au fost trecuţi în rezervă, urmând să răspundă penal pentru faptele săvârşite.

Cei doi agenţi de ordine publică vor fi duşi, vineri, la Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*