Polițist ucis în Franța: Facebook a anunțat că va coopera cu autoritățile în cadrul anchetei

  • Adelina Mitrache
  • 15 iunie 2016
  • Externe
atac franta sectie de pol

Facebook a anunțat că va coopera cu autoritățile franceze în ancheta privind uciderea unui polițist și a partenerei sale, luni în regiunea pariziană, de către un individ care a revendicat crima într-o înregistrare video postată pe rețeaua de socializare, relatează AFP.

”Lucrăm în strânsă colaborare cu autoritățile franceze care anchetează circumstanțele acestei crime teribile”, a indicat Facebook într-un comunicat dat publicității marți, a doua zi după uciderea, la Magnanville (localitate situată în regiunea pariziană), a ofițerului de poliție Jean-Baptiste Salvaing și a soției sale, Jessica Schneider.

”Teroriștii și actele teroriste nu își au locul pe Facebook. De fiecare dată când ne este semnalat conținut cu caracter terorist, îl suprimăm cât mai rapid posibil. Tratăm cererile de aplicare a legii cu cea mai mare urgență”, a adăugat Facebook.

Autorul atacului, Larossi Abballa (în vârstă de 25 de ani) a fost ucis într-un asalt al forțelor de elită asupra domiciliului victimelor, unde se izolase. El a fost condamnat în 2013 pentru participare la o filieră care voia să trimită voluntari pentru jihadul armat în Pakistan.

Abballa făcuse apel la comiterea de noi atacuri înainte de a fi omorât de poliție, a afirmat marți un jurnalist care a văzut o înregistrare video în care bărbatul afirma că ”vom face din Euro un cimitir”. Potrivit acestui jurnalist de la RFI, David Thomson, înregistrarea video postată pe Facebook „a fost văzută de 98 de persoane înainte de a fi retrasă după 11 ore de la difuzarea sa”.

Pe pagina acestui cont deschis sub pseudonimul Mohamed Ali, „el începe înregistrarea jurând supunere lui Abu Bakr al-Baghdadi (liderul grupării Statul Islamic), apoi el se adresează musulmanilor, spunând că jihadul este obligatoriu pentru că este defensiv”, adaugă Thomson.

Filmându-se în interiorul casei victimelor sale, unde se afla în continuare copilul acestora, „el spune că a ucis un polițist și pe soția acestuia”. Apoi el cere „atacarea polițiștilor, jurnaliștilor, personalităților publice, gardienilor de închisoare și rapperilor”, mai spune jurnalistul, precizând că erau citate „circa 10 personalități publice”. Tot pe contul său de Facebook, atacatorul a postat fotografii cu victimele sale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *