Ultimele Știri

Polițist reţinut de DNA cu o mită de 180.000 de euro

Mita poliţişti

Adrian Bota, un poliţist din Satu Mare, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore şi este urmărit penal pentru că a luat mită în valoare 180.000 de euro.

Ofiţerul de poliţie din cadrul IPJ Satu Mare este acuzat de către procurorii anticorupţie de luare de mită, trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare de bani, după ce acesta a pretins şi primit, în perioada 2006-2008, de la un denunţător bani şi bunuri în valoare totală de 180.000 euro.

Poliţistul ar fi primit suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată şi alte bunuri precum obiecte de mobilier sau plata contravalorii unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte în schimbul influnţării spre achitare a unui dosar penal în care era implicat denunţătorul.

Pentru a ascunde faptul că deţine cele două terenuri primite drept mită, poliţistul i-a cerut denunţătorului să le treacă pe numele unor apropiaţi.

Adrian Bota va fi prezentat mâine în faţa instantei de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*