Ultimele Știri

Politicienii corupți au interdicţie de călătorie în SUA

adrian-nastase-nicusor-constantinescu2

Mai mulţi oficiali guvernamentali români şi bulgari au primit interdicţie de călătorie în Statele Unite ale Americii, din cauza corupţiei.

Această interdicție a oficialilor guvernamentali români și bulgari, s-a realizat pe un temei diferit decât funcţionarilor maghiari, însă un oficial american, într-o audiere din cadrul comisiei de afaceri externe a Camerei Reprezentanților, a negat acest lucru.

Oficialul american Hoyt Brian Yee a fost întrebat dacă aplică un standard diferit Ungariei în comparaţie cu România si Bulgaria. Yee a negat acuzaţiile, dar nu a divulgat numele oficialilor români şi bulgari care au fost interzişi în SUA.

„Nu există un dublu standard. Aplicăm aceleaşi standarde pentru toate ţările”, a spus Yee.

Întrebat dacă sunt oficiali din România şi Bulgaria care au interdicţie de intrare în SUA, Brian Hoyt Yee a declarat: „Sunt oameni din cele două ţări cărora le-am interzis să călătorească în SUA din cauza corupţiei. Există oficiali şi foşti oficiali guvernamentali din România şi Bulgaria care nu au permisiunea să călătorească în SUA ca urmare a unor suspiciuni de corupţie”.

Chiar dacă numele persoanelor care au interdicție în SUA nu a fost făcute publice, surse apropiate spun că fostului premier, Adrian Năstase, i-a fost retrasă viza de călătorie în aprilie 2012, cu două luni înainte de prima condamnare definitivă. Și nu este singurul oficial român care nu mai poate păși pe teritoriul american, astfel și Nicușor Constantinescu a primit aceeași interdicție.

Ministerul de Externe precizează că nu a fost informat în legătură cu interdicţia aplicată unor cetăţeni români de a intra în SUA, precizând că refuzurile de acordare a vizei de intrare în Statele Unite se comunică doar persoanelor vizate.

„Ministerul Afacerilor Externe nu a fost informat în legătură cu interdicţia aplicată unor cetăţeni români de a intra în SUA. În baza procedurilor specifice consulare şi a legislaţiei privind protecţia datelor personale, eventualele refuzuri de acordare a vizei de intrare în SUA se comunică direct de Ambasada SUA doar persoanelor/cetăţenilor români vizaţi, dacă există astfel de situaţii”, se arată în răspunsul MAE.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*