Ultimele Știri

Politicienii ar face orice să scape de percheziții și mascați

Politicienii se gândesc doar la confortul lor, iar acum, când DNA-ul bate la ușile multora dintre ei, aceștia încearcă tot felul de metode să scape cât mai ușor. Senatorul PSD, Florin Butnaru s-a arătat indignat că procurorii DNA își permit să îi ”deranjeze” la ore matinale pe politicieni.

Senatorul PSD, Florin Butnaru, îi solicită ministrului Justiţiei să îi explice care sunt reglementările naţionale cu privire la percheziţii. El susține că percheziţiile matinale la domiciliul unor suspecţi ”pot afecta copiii minori” care asistă involuntar la aceste proceduri.

Mai mult, acesta i-a solicitat ministrului justiției să modifice procedura în ceea ce privește perchezițiile. Florin Butnaru nu mai vrea ca perchezițiile să se desfășoare la primele ore ale dimineții.

”Percheziţiile matinale la domiciliul unor suspecţi uneori pot afecata membrii familiei acestor, printre care copii minori, aceştia asistând involuntar la aceste proceduri. Având în vedere cele menţionate anterior vă rog să îmi comunicaţi care sunt reglementările naţionale cu privire la aceste percheziţii, dar şi măsurile pe care intenţionaţi să le luaţi în legătură cu modificarea proceduriilor pentru punerea în acord cu principiul interesului superior al copilului”, se arată în întrebarea senatorului PSD.

Senatorul a invocat mai multe articole de lege privind drepturile copilului.

”Potrivit legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată 2014, prin alin (2) al art.1 stipulează că ”autorităţile publice, organismele private autorizate, precum şi persoanele fizice şi persoanele juridice responsabile de protecţia copilului sunt obligate să respecte, să promove şi să garanteze drepturile copilului stabilite prin Constituţie şi lege, în concordanţă cu prevederile Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului, ratificată prin legea nr 18/1990, republicată, cu modificările ulterioare, şi ale celorlalte acte internaţionale în materie la care România este parte”, precizează în întrebarea pesedistului.

Deși solicitarea a fost făcută la începutul lunii mai, senatorul PSD încă nu a primit un răspuns din partea ministrului Justiției. Oare o fi și tăcerea un răspuns?

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*