Ultimele Știri

Poliția Timiș, decapitată de DNA

Direcția Națională Anticorupție a decapitat poliția Timiș prin arestarea șefului I.P.J Timiș, a adjunctului acestuia și a șefului Poliției Rutiere Timiș. Împreună cu șefii poliției Timiș a fost arestat și primarul orașului Recaș, șeful poliției Recaș, șeful Poliției Locale Recaș, și alți doi ofițeri de poliție.

În jurul acestui dosar se vorbește de implicare în campania electorală prezidențială pentru sprijinirea unui anume candidat, dar și plata unor sume de bani de către polițiști pentru avansarea în grad. 

a

Muntean Sorin(1), inspector şef al I.P.J. Timiş, a fost reținut pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, iar unele surse afirmă că acesta ar fi plătit pentru avansarea în grad. 

Bolboș Mircea Florin(2), adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Timiş, cu atribuţii pe linia de muncă „ rutieră”, a fost reținut pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. 

Crăciunescu Marcel, şef al Serviciului Politiei Rutiere Timiș, a fost reținut pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită.

Pavel Teodor, primar al oraşului Recaş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu.

Temu Marian Dorinel, şef al Poliţiei oraşului Recaş,  reținut pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu.
Berzescu Doru Adrian, șef al Poliției Locale Recaș, funcționar public aflat în subordinea primarului orașului Recaș, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei şi hărţuire.

Bledea Cosmin Ionuț, ofiţer de poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Gîrbaci Vasilică, ofiţer de poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Inculpații vor fi prezentați în cursul zilei de marți la Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând din data de 20.01.2015, până la data de 20.03.2015 faţă de omulo de afaceri Milutinovici Eugen, cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Procurorii anticorupție au avut sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*