Poliția Rutieră, prezentă pe toate șoselele în weekendul de Rusalii. Unde sunt amplasate cele 420 de radare

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 iunie 2016
  • Social
amenzi-politia-rutiera

Poliția Rutieră desfășoară acțiuni de amploare în întreaga țară, peste 400 de radare fiind puse strategic pe șosele. Circa 11.500 de poliţişti acţionează cu 4 mii de autospeciale, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Mii de polițiști vor patrula pe șoselele din întreaga țară pentru a păstra liniștea în minivacanța de Rusalii. Poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi şi de două elicopetere ale Inspectoratului de Aviaţie, care vor survola DN1 şi Autostrada Soarelui.

Vor fi organizate zilnic 3.312 patrule de siguranţă publică, dintre care 535 pedestre şi 2.777 auto.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a susținut, vineri, o conferință de presă în care a anunțat că 22.500 de angajați ai MAI vor fi prezenți la datorie în perioada minivacanței de Rusalii.

„În contextul Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe, în baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, Poliția Română, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor acționa în sistem integrat, cu forțe suplimentare, pentru ca cetățenii să petreacă aceste zile de sărbătoare în siguranță. Începând de astăzi, aproximativ 22.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi zilnic la datorie pentru a menține ordinea și liniștea publică, pentru a fluidiza traficul rutier și pentru a asigura intervenția la urgențele medicale și la alte situații de risc pentru populație”, a spus Dajbog.

Potrivit acesteia, efectivele de siguranță publică vor acorda o atenție deosebită celor peste 16.400 de lăcașuri de cult unde vor avea loc slujbe religioase cu participare numeroasă.

La nivel național, 11.466 polițiști vor fi în stradă, suplimentar față de echipajele curente, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale și asigurarea intervenției la solicitările cetățenilor.

Pentru că ne așteptăm ca un număr mare de români să meargă în aceste zile pe litoral s-au dispus măsuri speciale pentru siguranța turiștilor. Conform Planului General de măsuri aprobat de ministrul Petre Tobă pentru perioada estivală, aproximativ 1.500 de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, piloți, medici și paramedici SMURD vor fi în misiune pe litoral„, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *