Ultimele Știri

Poliția Română va plăti 806.000 euro pentru îmbunătățirea sistemului de monitorizare a telefoanelor mobile

Poliția Română va plăti 806.000 euro (TVA inclusă) pentru îmbunătățirea sistemului portabil care poate localiza, identifica și monitoriza telefoanele mobile în rețelele Vodafone, Orange, Cosmote și RCS&RDS, conform Profit.ro.

Valoarea contractului a fost estimată inițial la 868.000 euro, TVA inclusă, acesta fiind atribuit la 4 decembrie, firmei germane SYBORG Informationssysteme.

În martie 2013, Poliția Română a cumpărat de la același furnizor un sistem portabil de monitorizare a telefoanelor mobile, valoarea contractului fiind atunci de 2,82 milioane de lei, TVA inclusă, licitația fiind inițiată în 2012.

Cu ajutorul unității centrale, polițiștii vor putea să monitorizeze comunicațiile GSM și UMTS prin crearea de celule virtuale cu parametri similari cu cei ai celulelor rețelei reale.

Sistemul permite modificarea puterii semnalului cu care telefoanele țintă emit, colectarea, înregistrarea și memorarea într-o bază de date a codurilor IMSI și IMEI, precum și păstrarea orei și datei înregistrării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*