Ultimele Știri

Poliția ridică documente de la ”Marie Curie” în cazul bebelușilor cu infecții grave din Argeș

Copii cu toxiinfecție alimentară

Starea copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie cu o infecţie severă s-a ameliorat, dar doctorii tot nu au reuşit să afle cum s-au îmbolnăvit. Specialiştii garantează însă că nu e vorba de o infecţie intraspitalicească. Pe de altă parte, declaraţiile sunt contradictorii, relatează Digi24.ro.

Un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii spune bacteria E.coli a fost confirmată doar în cazul copilului care a murit acum câteva zile, în timp ce reprezentanţii Spitalului Marie Curie spun că toţi cei 11 copii internaţi acolo au septicemie în urma unor infecţii cu E.coli. În total, 27 bebeluşi sunt internaţi în acest moment în spitale din Bucureşti şi din Arges, cu simptome asemănătoare.

În jurul orei 10.30 la spitalul Marie Curie din Capitală a sosit o echipă de polițiști de la Inspectoratul General al Poliției. Cei patru polițiști au cerut actele sugarilor din Argeș internați aici, pentru a face copii. Ei au urcat și la etajul VI, la secția de Nefrologie, și iau declarații părinților. Este posibil să fie vorba de o nouă anchetă a Poliției.

Unsprezece copii cu infecții grave sunt internați în acest moment la spitalul Marie Curie, opt dintre ei fiind într-o stare îngrijorătoare.

Ieri, polițiștii din Argeș au mers la Topoloveni și au discutat cu familiile copiilor. Din Topoloveni este familia fetiței care a murit la 4 februarie.

„Este vorba de boală diareică acută care apare la copii, etiologiile au fost diverse, aţi văzut, infecţie cu rotavirus, a fost un singur caz până la urmă de infecţie cu E.coli şi, în niciun caz, nu a fost E.coli care produce sindromul enterohemoragic. Practic, îmbolnăvirea la acel copil – nu există documentată niciun fel de sursă că ar fi putut să producă şi alte îmbolnăviri, în afara copilului afectat. Părerea mea este că este doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută şi probabil că trebuie mai multă atenţie în momentul în care aceşti copii sunt internaţi şi trataţi pentru că e bine să existe o separare a cazurilor cu infecţie respiratorie şi cu infecţii digestive, pentru ca tratamentul şi evoluţia lor să poată fi urmărite separat”, a declarat, joi seara, la Digi24, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției Nefrologie de la Spitalul Marie Curie, explica însă, joi dimineață, că, cel mai probabil, de vină pentru starea acestor sugari, cu vârste cuprinse între cinci luni și un an și jumătate, este o formă foarte virulentă a bacteriei E.coli. Toate semnele clinice pe care le-au avut cei 11 copii care sunt internați acum la „Marie Curie” indică o manifestare a acestei bacterii, care a generat un sindrom hemolitic uremic.

Nu există rezultate certificate în laborator, pentru că la acest stadiu al bolii nu se mai pot face teste. Viața acestei bacterii e scurtă în organism, dar efectele sunt foarte virulente. Practic, e un tip de septicemie foarte grav, pentru că bacteria atacă peretele vascular al organelor importante, a spus Mihaela Bălgrădean. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*