Ultimele Știri

Poliția germană cere ajutorul: ‘Femeile din taberele de refugiați au nevoie URGENTĂ să fie protejate!’

viol

Tabăra de refugiați este un loc periculos. Bărbaţi de diferite naţionalităţi se luptă între ei şi femeile sunt atacate. Multe dintre femei au fugit din ţara lor pentru a scăpa de căsătoriile forţate sau de abuzuri, crezând că aici vor avea o viaţă liniştită. Însă situația nu este deloc așa.

Violențele la care sunt supuse femeiele în taberele de refugiați a făcut poliția germană să lanseze un avertisment, prin care anunță că este ‘nevoie urgentă’ ca acestea să fie cazate separat de bărbatți.

‘Atacurile împotriva femeilor sunt ceva la ordinea zilei. Au loc tot timpul’, a declarat președintele uniunii polițiștilor, Rainer Wendt. Astfel Uniunea Polițiștilor cere ca femeile din taberele de refugiați să aibă parte de o protecție mai bună, informează Die Welt.

Din cauza lipsei de spațiu, autoritățile germane au cazat la un loc bărbați și femei, care împart atât zona de dormit cât și toaletele, iar cele mai multe dintre violuri au loc în aceste adăposturi mixte. Multe dintre victime păstrează tăcerea de frica repersaliilor, dar și pentru că ar putea fi bătute. Cele mai multe sunt supuse acestor abuzuri de către solicitanții de azil din Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

‘Practica de a oferi cazare în corturi mari, lipsa unor toalete separate, încăperi care nu pot fi blocate, lipsa unor adăposturi sigure pentru femei și fete tinere sunt factori care cresc vulnerabilitatea femeilor și a copiilor.  Primim, de asemenea, un număr tot mai mare de reclamații legate de prostituție forțată. Trebuie subliniat: Acestea nu sunt cazuri izolate!’

Într- tabără din Bayernkaserne, o bază militară din Munchen, femeile și tinerele sunt obligate să se prostitueze, fiind vândute pentru 10 euro. ‘Suntem cel mai mare bordel din Munchen’, a descris tabăra de refugiați un asistent social. 80 la sută din refugiații care și-au părăsit țara sunt bărbați.

Mame și fiice dorm îmbrăcate în haine de stradă, reclamă că au fost supuse mai multor agresiuni sexuale, evită să meargă la toalete pe timpul nopții. Aceasta este imaginea taberelor de refugiați din Germania.

Un raid făcut în Bayernkaserne, o bază militară din Munchen, arată că polițiștii, puși să asigure securitatea taberei se ocupau cu traficul de droguri și arme, și închideau ochii la actele de prostituție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*