Ultimele Știri

Poliţia belgiană l-ar fi reţinut pe teroristul de pe aeroport

Bărbatul rănit şi arestat în operaţiunea poliţiei de la Bruxelles, care ar fi avut asupra sa o valiză cu explozibili, ar fi Mohamed Abrini, scrie presa belgiană.

Martori au declarat că au auzit focuri de armă şi două explozii în cursul raidului din Schaerbeek. Zona a fost închisă, dar un tramvai care trecea prin zonă a fost evacuat. La faţa locului s-au aflat unităţi de genişti, anunţă RTBF.

Postul RTL a citat un martor potrivit căruia poliţiştii s-au apropiat de o persoană aflată într-o staţie de autobus şi i-au cerut să îşi dea jos geaca. “Fără îndoială au vrut să verifice dacă persoane are vreo centură cu explozibili”, a precizat martorul. Nu este clar dacă această persoană a fost arestată sau nu.

Mohammed Abrini, în vârstă de 30 de ani, unul dintre complicii lui Salah Abdeslam în atacurile de la Paris, a fost filmat de camerele de supraveghere de pe aeroportul din Bruxelles alături de cei doi kamikaze.

Abrini, un belgian a cărui familie a alertat poliţia că ar putea fi unul dintre autorii masacrului din toamnă de la Paris, este vizat de un mandat internaţional de arestare. El a fost filmat într-una dintre maşinile folosite în atentatele din capitala Franţei.

El este originar din Molenbeek, o suburbia a Bruxelles-ului pe unde au trecut numeroşi jihadişti belgieni. Tânărul ar fi mers la un moment dat în Siria, pentru a se alătura jihadiştilor. De altfel, fratele său mai mic a murit acum un an şi jumătate în Siria, unde lupta alături de Statul Islamic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*