Poliţia belgiană l-ar fi reţinut pe teroristul de pe aeroport

  • Adrian Marinescu
  • 25 martie 2016
  • Externe

Bărbatul rănit şi arestat în operaţiunea poliţiei de la Bruxelles, care ar fi avut asupra sa o valiză cu explozibili, ar fi Mohamed Abrini, scrie presa belgiană.

Martori au declarat că au auzit focuri de armă şi două explozii în cursul raidului din Schaerbeek. Zona a fost închisă, dar un tramvai care trecea prin zonă a fost evacuat. La faţa locului s-au aflat unităţi de genişti, anunţă RTBF.

Postul RTL a citat un martor potrivit căruia poliţiştii s-au apropiat de o persoană aflată într-o staţie de autobus şi i-au cerut să îşi dea jos geaca. “Fără îndoială au vrut să verifice dacă persoane are vreo centură cu explozibili”, a precizat martorul. Nu este clar dacă această persoană a fost arestată sau nu.

Mohammed Abrini, în vârstă de 30 de ani, unul dintre complicii lui Salah Abdeslam în atacurile de la Paris, a fost filmat de camerele de supraveghere de pe aeroportul din Bruxelles alături de cei doi kamikaze.

Abrini, un belgian a cărui familie a alertat poliţia că ar putea fi unul dintre autorii masacrului din toamnă de la Paris, este vizat de un mandat internaţional de arestare. El a fost filmat într-una dintre maşinile folosite în atentatele din capitala Franţei.

El este originar din Molenbeek, o suburbia a Bruxelles-ului pe unde au trecut numeroşi jihadişti belgieni. Tânărul ar fi mers la un moment dat în Siria, pentru a se alătura jihadiştilor. De altfel, fratele său mai mic a murit acum un an şi jumătate în Siria, unde lupta alături de Statul Islamic.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *