Ultimele Știri

Poliţia belgiană a ucis un suspect care a deschis focul în timpul raidului antiterorist din Bruxelles

operatiune antiterorista belgia

Unul dintre atacatorii care au deschis focul marţi asupra forţelor de intervenţie din Bruxelles a fost ucis de poliţia belgiană după câteva ore de căutări. Suspecţii s-au baricadat într-un apartament din suburbia Forest, în timp ce autorităţile au înconjurat clădirea, transmite Reuters.

CITEȘTE ȘI: Operaţiune antiteroristă în Bruxelles după ce trei poliţisti au fost răniţi într-un raid

Numărul ofiţerilor de poliţie răniţi s-a ridicat la patru, după ce atacatorii înarmaţi cu arme semiautomate s-au baricadat într-un apartament dintr-o suburbie a Bruxelles-ului.

O operaţiune masivă antiteroristă a poliţiei belgiene, în colaborare cu forţele franceze, este în desfăşurare în Bruxelles, după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre forţele de intervenţie. Între timp, Bruxelles-ul a fost acaparat de soldaţi belgieni, care amintesc de oraşul asediat la o săptămână după atentatele din capitala franceză.

”Această operaţiune este legată de atentatele din Paris”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii belgiene. Însă, operaţiunea antiteroristă nu îl vizează pe Saleh Abdesalm, unul dintre teroriştii de la Bataclan, care nu a fost capturat în cele cinci luni ce au trecut de la atentatele din Paris.

Anchetatorii au precizat că atentatele de la Paris din noiembrie au fost planificate de tineri belgieni şi francezi, care au luptat pentru Statul Islamic în Siria şi Irak.

Autorităţile au recomandat rezidenţilor să rămână în locuinţe, iar şcolile primare din apropierea schimbului de focuri au fost închise. De asemenea, străzile din zona în care a avut loc raidul au fost închise. Mai multe elicoptere survolează suburbia Forest, iar forţele de comando au fost desfăşurate în zonă.

Salah Abdesalm, unul dintre teroriştii implicaţi în atacul asupra sălii de concert Bataclan din Paris, este încă în libertate la mai mult de cinci luni de la atentatele în care şi-au pierdut viaţa 130 de oameni, cei mai mulţi fiind ucişi la concertul Eagles of Death Metal.

Potrivit presei belgiene, acesta s-a ascuns timp de o lună într-un apartament din cartierul Schaerbeek  şi-a rămas nedepistat în ciuda căutărilor ample întreprinse de autorităţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*