Ultimele Știri

Poliţia a deschis un dosar penal în urma uciderii prin împușcare a ursului din centrul Sibiului – VIDEO

Poliţiştii din Sibiu au deschis un dosar penal pentru uz de armă, după ce ursul care a pătruns în centrul orașului a fost împușcat în curtea unei fabrici.

Șeful Poliţiei Sibiu, Tiberiu Iulian Ivancea, susține că ursul a fost împuşcat deoarece ”a fost foarte agil” și nu s-a putut realiza tranchilizarea lui.

„Peste 50 de persoane din cadrul Poliţiei, Jandarmilor, Poliţiei Locale, ISU au intervenit în acest eveniment. Ursul a fost foarte agil, a escaladat garduri, a intrat în curţile oamenilor, a traversat tot oraşul, Centrul vechi şi a ajuns în oraşul de jos. Aici s-a reuşit blocarea lui, dar şi aici ar fi putut să sară gardul şi să plece mai departe. Poate părea o măsură extremă (împuşcarea – n.r.), dar nu s-a reuşit tranchilizarea lui şi exista şi pericolul ca un urs rănit să devină mai agresiv. Facem investigaţii şi stabilim cauzele care au dus la acest eveniment, dar şi de unde a venit acest urs. S-a deschis un dosar penal pentru uz de armă”, a declarat, presei, la locul prinderii şi împuşcării ursului, Tiberiu Iulian Ivancea.

Prefectul Sibiului, Cristian Roman, crede că ursul era sălbatic, provenit din zona împădurită din jurul Sibiului, posibil din Răşinari.

„După trei ore, ursul a fost imobilizat. Ideea a fost ca ursul să fie imobilizat prin tranchilizare. Din păcate, se deplasa cu o viteză foarte mare. Practic a traversat tot oraşul şi tot timpul echipele de intervenţie au fost după el. Situaţia devenea tot mai gravă, cu atât mai mult cu cât a trecut prin zona mai multor unităţi şcolare şi în final situaţia a impus măsura împuşcării. Este clar că e un animal sălbatic şi probabil vine din zona împădurită din Răşinari”, a declarat presei prefectul Sibiului, Cristian Roman.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*