Ultimele Știri

Poate Meleşcanu să mărească numărul secţiilor de votare din străinătate?

Teodor Meleşcanu, noul ministru de externe, a avut deja o întalnire cu cei de la Biroul Electoral Central, pentru a discuta despre mărirea secţiilor de votare din străinătate.

Teodor Meleşcanu le-a prezentat reprezentanţilor BEC mai multe propuneri. 

”În legătură cu acest document, BEC va exprima puncte de vedere despre ceea ce putem să facem şi ceea ce nu putem să facem”, a spus ministrul de Externe.

Cel mai dezbătut şi controversat subiect din ultimele zile este mărirea numărului de secţii de votare pentru românii din diaspora. Din spusele fostului ministru, care şi-a depus demisia ieri, acest lucru ar fi ilegal. Se pare totuşi că se pot găsi şi alte soluţii, astfel românii din diaspora nu vor fi nevoiţi să stea la cozi interminabile şi vor reuşi cu toţii să voteze.

”În mare măsură, pe legislaţia actuală nu este posibil să se înfiinţeze noi secţii. Se vor face derogări, dacă se vor găsi modalităţi de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului. Avem un plan de măsuri, ştim ce avem de făcut pentru a fluidiza şi asigura participarea tuturor la vot. O să discutăm şi cu BEC, să vedem în ce măsură propunerile noastre sunt şi în spiritul şi litera legii”,a spus Meleşcanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*