Ultimele Știri

PNL vrea să-și recupereze primarii traseiști

pnl

PNL încearcă să-şi recupereze primarii traseişti, trecuţi în tabăra puterii anul trecut, înaintea alegerilor prezidenţiale, în baza ordonanţei care-i scutea de sancţiuni. În comisia juridică, liberalii au reuşit să modifice legea de respingere a controversatei ordonanţe, astfel încât miile de consilieri locali traseişti să-şi piardă mandatele, nu însă şi preşedinţii de consilii judeţene şi cei peste 550 de primari migratori.

Toţi pot fi reprimiţi, fără probleme, în partidele din care au plecat, iar cei care au potenţial de a câştiga un nou mandat vor fi sprijiniţi.

Este mai degrabă o reparaţie morală, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care au ales să plece, chiar dacă formal, ei vor redeveni membri pe listele partidelor în numele cărora au candidat. Sunt foarte mulţi consilieri locali şi primari care au făcut acel pas, nu din vreo convingere, ci în urma unor presiuni pe care atât PSD, cât şi UNPR le-au făcut. Aveau pârghiile, aveau bugetele. Modul în care vor participa sau nu la viaţa politică a partidului şi la cea publică primarii şi aleşii locali ţine de fiecare organizaţie în parte”, spune Cătălin Boboc, preşedintele comisiei juridice a Senatului.

În noul context politic legat de negocierile pentru crearea unui nou guvern, liberalii preconizează că vor avea o nouă majoritate în Senat, camera decizională, care va adopta aceste modificări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*