Ultimele Știri

PNL vrea să modifice Legea vânătorii

PNL vrea să depună, în luna ianuarie, un proiect de modificare a Legii vânătorii, urmând ca, până atunci, un grup de lucru să aibă consultări cu societatea civilă şi celelalte grupuri parlamentare, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.

Vanator

„Vom constitui în perioada următoare un grup de lucru care să discute cu componentele societăţii, cu alte grupuri parlamentare, astfel încât, în ianuarie, să avem un proiect de lege care să modifice actuala Lege a vânătorii, astfel încât, să putem să corectăm (forma actuală a legii –n.r.) şi să intrăm în normalitate”, a declarat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu a afirmat că acest demers se impune, deşi niciun parlamentar PNL nu este iniţiatorul acestei legi, pentru că problema generată de forma actuală a Legii vânătorii este „gravă” şi trebuie rezolvată. El nu a dat însă detalii despre propunerile pe care PNL le are în vedere pentru amendarea legii.

Modificarea legii ar putea fi operată în sesiunea parlamentară din februarie, în condiţiile în care deputaţii şi senatorii intră în vacanţă începând de săptămâna viitoare şi până la 1 februarie.

 Peste 2.500 de crescători de oi protestează, marţi, la Palatul Parlamentului. Reprezentanţi ai protestatarilor au fost invitaţi la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, care urma să să se întrunească pentru a discuta despre nemulţumirile acestora, respectiv noile modificări ale Legii vânătorii, după care să propună o serie de modificări către Ministerul Mediului.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, liberalul Nini Săpunaru, discuţiile vor fi doar cu rol de informare şi nu se va lua nicio decizie. Comisia pentru agricultură i-a invitat şi luni la discuţii pe reprezentanţii asociaţiilor de crescători, însă aceştia au refuzat să participe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*