PNL solicită Guvernului creșterea numărului de secții de votare din străinătate

vot

PNL a adoptat o rezoluție prin care solicită Guvernului să mărească numărul de secții de votare din străinătate. Liberalii cer, de asemenea, ca solicitarea de înregistrare pentru a vota prin corespondenţă să fie transmisă şi online.

Guvernul este solicitat să adopte şi să publice în „cel mai scurt timp” o Ordonanţă de Urgenţă pentru ”modificarea Legii 208 din 2015 privind alegerile parlamentare astfel încât, pe lângă secţiile de votare din ambasade şi consulate, Ministerul Afacerilor Externe să constituie un număr de secţii de votare cel puţin egal cu cel existent la turul II al alegerilor prezidenţiale din 2014, ţinând cont de dimensiunea comunităţilor româneşti”.

PNL vrea ca textul OUG să prevădă şi modificarea Legii 288 din 2015 privind votul prin corespondenţă astfel încât atât orice procedură de înregistrare, cât şi orice fel de cerere sau solicitare să poată fi transmisă prin poşta electronică, conform Mediafax.

Liberalii solicită, de asemenea, ca ”reglementările cu privire la secţiile de votare din străinătate, în situaţia secţiilor constituite la solicitarea a cel puţin 100 de alegători, să prevadă dreptul de vot la secţia respectivă a tuturor cetăţenilor români cu domiciliul în localitatea sau grupul de localităţi arondate acelei secţii, indiferent dacă au semnat sau nu solicitarea de constituire a secţiei”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *