Ultimele Știri

PNL și PSD sunt de acord cu conversia la cursul istoric

franci elvețieni

Andreea Paul Vass, deputat liberal, spune că PNL susține conversia la cursul istoric a creditelor în franci elvețieni, dintre trei-patru variante propuse de către parlamentari. Ana Birchall, inițiator al proiectului de lege pentru modificarea OUG 50/2010, care să aducă prevederi privind conversia, susține că renunță la amendamentele anterioare și susține conversia la cursul istoric, așa cum cer clienții cu credite în această monedă, potrivit Profit.ro.

Există trei variante de lucru din care Parlamentul trebuie să aleagă una, spune Andreea Paul. Prima este conversia soldului actual a creditelor la cursul istoric, de la data contractării creditului.  A doua variantă este conversia la cursul istoric + 20%. A treia variantă, o propunere a Ministerului Finanțelor Publice, prin care se acordă băncilor garanții publice și se aplică un discount pe soldul creditelor – o soluție mai complicată, spune Vass.

“PNL a hotărât să susțină prima variantă, adică conversia la cursul istoric”, a declarat Andreea Paul Vass.

Deputatul Ana Birchall spune că susține aceeași variantă.

“Conversia la cursul istoric – e varianta pe care o asum, ca inițiator”. Birchall spune că își retrage propunerea anterioară ca împrumuturile să fie schimbate la un curs mediu, calculat ca medie aritmetică.

Birchall s-a răzgândit pentru că a văzut că băncile nu au venit cu oferte bune pentru clienți. “Oamenii s-au lămurit de așa-numita intenție a unor bănci de a veni la jumătatea drumului”, susține deputatul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*