Ultimele Știri

PNL: Sfidarea dreptului la vot de către Ponta, un atac la democrație

PNL: Guvernul e obligat să organizeze alegeri parțiale

PNL

Liberalii consideră că premierul Victor Ponta este obligat, potrivit deciziilor instanțelor, să organizeze alegeri parțiale locale și parlamentare, arătând că sfidarea dreptului la vot reprezintă un atac fără precedent la democrație.

Liberalii subliniază că, în acest sens, există trei decizii „doveditoare” ale instanțelor, una a Curții de Apel Cluj din 3 aprilie 2015 — prin care s-a constatat „abuzul de putere” pentru că Executivul a refuzat să organizeze alegeri pentru președinția Consiliului Județean Cluj — și două ale Curții de Apel București.

PNL precizează că în concordanță cu decizia instanței de la Cluj, Curtea de Apel București a obligat în 19 mai „pârâtul să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parlamentare parțiale” în 13 circumscripții.

Liberalii arată, totodată, că instanța de judecată a obligat în data de 26 mai Guvernul „să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parțiale locale pentru funcția de primar” în 28 de localități și „să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parțiale locale pentru funcția de președinte al consiliului județean în circumscripția electorală a județului Vâlcea și a județului Neamț”.

PNL menționează că la acea dată Curtea de Apel București a apreciat sesizarea PNL ca fiind întemeiată.

PNL îi atrage atenția premierului Victor Ponta că deciziile judecătorești amintite au fost date înaintea modificării legislației de către Parlament.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*