Ultimele Știri

PNL cere CSM să verifice decizia Parchetului ICCJ favorabilă premierului, în cazul organizării alegerilor

PNL: CSM să verifice decizia Parchetului ICCJ favorabilă premierului, în cazul organizării alegerilor

PNL

Deputatul PNL Radu Zlati a sesizat CSM cu privire la scoaterea de sub urmărirea penală a lui Victor Ponta de către Parchetul General, în contextul în care trei instanţe judecătoreşti au stabilit că premierul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia CJ Cluj, conform MEDIAFAX.

„Solicit CSM să verifice cum este posibil ca, deşi trei instanţe judecătoreşti au stabilit că Guvernul se face vinovat de încălcarea legii, doi procurori (procurorul de caz şi procurorul şef de secţie de la Parchetul General) să dea şi apoi să confirme o scoatere de sub urmărirea penală a şefului Guvernului, primul vinovat de încălcarea fragrantă a legii”, a declarat deputatul PNL Radu Zlati, potrivit comunicatului remis către MEDIAFAX.

Radu Zlati a mai afirmat că decizia Parchetului ICCJ de neîncepere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta „poate acţiona ca un factor de presiune asupra judecătorilor”.

„Consider că acest NUP pus pe dosarul lui VV Ponta poate acţiona ca un factor de presiune asupra judecătorilor care vor continua să administreze actul de justiţie în cazul premierului Ponta şi al procesului în care acesta este pârât, proces aflat pe rol la ÎCCJ”, a spus deputatul PNL.

Liberalul a cerut Consiliului Superior al Magistraturii „să îşi facă curat în propria casa”, afrimând că cercetarea de către Inspecţia Judiciară a actelor celor doi procurori care au dat NUP în dosarul Ponta ar putea fi un prilej de a arăta că CSM îşi îndeplineşte atribuţiile care îi revin.

Radu Zlati a mai afirmat că susţine solicitarea copreşedintelui executiv PNL Cluj, Mihai Seplecan, şi îi cere procurorului general Tiberiu Niţu „să îşi prezinte demisia în urma actelor subordonaţilor săi”.

Deputatul Zlati a mai subliniat că relaţia între premierul Victor Viorel Ponta şi procurorul general Tiberiu Niţu este cunoscută opiniei publice, afirmând că Tiberiu Niţu a fost „impus la conducerea unei instituţii esenţiale pentru administrarea actului de justiţie, printr-o înţelegere dubioasă cu fostul preşedinte Băsescu”.

PNL Cluj a cerut marţi, prin vocea copreşedintelui executiv Mihai Seplecan, demisia lui Tiberiu Niţu, după ce Parchetul ICCJ a decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Ponta, deşi judecătorii au stabilit anterior că Guvernul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*