Ultimele Știri

PNL cere autorităţilor române şi maghiare să detensioneze relaţiile şi să găsească soluţii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a transmis că PNL cere autorităţilor române şi maghiare să detensioneze relaţiile încordate şi să găsească „soluţii reale”.

„PNL ia act cu surprindere de amplificarea tensiunilor diplomatice dintre România şi Ungaria, în condiţiile în care autorităţile maghiare nu renunţă la gestul hazardat, neinspirat şi antieuropean de a ridica un gard la graniţa României, iar autorităţile române, în loc să imprime o abordare europeană a discuţiilor, se limitează în a răspunde politicianist prin jigniri şi ameninţări”.

Acesta subliniază faptul că problema imigranților este una ”dramatică, umanitară și complexă” și că trebuie rezolvată de întreaga comunitate europeană, nu prin decizii individuale.

„Am dori să amintim «diplomaţilor» de ambele părţi ale «gardului» că problema cu care ne confruntăm azi este una dramatică, umanitară şi complexă. Este, însă, în acelaşi timp, o problemă a întregii comunităţi europene şi trebuie tratată în acest context nu prin decizii individuale. Cerem autorităţilor române şi maghiare să nu dezgroape orgolii istorice şi să lucreze împreună la găsirea unei soluţii europene. Obsevăm că, pe măsură ce lucrurile evoluează, spiritul european şi principiile la care am aderat cu toţii în privinţa protejării drepturilor universale, a asigurării libertăţii de circulaţie, a drepturilor refugiaţilor, încep să fie nesocotite. Va anunţăm că miza acestei situaţii de criză o reprezintă oamenii şi nu gardurile de autoizolare sau interesele politicianiste”, a precizat Stroe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*