Ultimele Știri

PMP cere modificarea legislației electorale: CNP-ul nu trebuie să apară în listele de susţinători

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu cere din nou modificarea legislației electorale, transmițându-i lui Dacian Cioloș că trebuie eliminat CNP-ul susţinătorilor din datele necesare pentru listele de susţinere a candidaţilor la alegerile parlamentare, conform Mediafax.

Valeriu Steriu a menționat că sunt mai multe modificări care trebuie aplicate în ceea ce privește legislația electorală, acestea fiind un obstacol în momentul de față.

”Un prim obstacol îl avem în momentul de faţă prin ceea ce înseamnă modificări necesare imediat în legislaţia electorală. Legea 208 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor are o eroare materială, anume faptul că în art. 54, alin 5 se precizează că lista susţinătorilor (…) care, în actuala lege indică faptul că susţinătorul trebuie să-şi treacă şi CNP. În lege se specifică, iar mai apoi, în anexa la Lege, se prezintă un tabel care nu mai are acest cod numeric personal”, a declarat Valeriu Steriu.

El a susţinut că această prevedere încalcă legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.

”Adresăm o scrisoare primului ministru pentru a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica acest lucru. CNP nu trebuie să apară în listele de susţinători. Trebuie respectate dispoziţiile Legii 677/2001”, a mai spus Steriu.

Acesta susține, de asemenea, că slaba calitate a buletinelor de vot a dus la anularea unui număr de circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*