Ultimele Știri

Ploi și temperaturi reci pentru această perioadă. Cum va arăta vremea în weekend

Astăzi rămânem cu vremea rece și va ploua îndeosebi în sud-estul, în sud-vestul țării și la munte. Maximele termice se vor situa între 15 și 25 de grade

vreme meteo

În Dobrogea și în Bărăgan cerul va fi plin de nori; va ploua în mai multe reprize și se pot acumula cantități însemnate de apă. Vântul va continua să prezinte intensificări, iar temperaturile se vor menține la valori modeste, de cel mult 23 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim innorari, un pic de soare și ploi din loc în loc. La amiază se vor înregistra 21-22 de grade- valori mult mai scăzute decât ar fi normal în acest moment al anului.

În jumătatea nordică a Moldovei așteptăm vreme ceva mai bună. Pe aici ploile se răresc și vor fi slabe cantitativ. Se va arăta și soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile, puțin mai ridicate decât ieri, vor ajunge la 24, poate 25 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vom avea vreme schimbătoare. Vor fi înnorari, condiții de ploaie, dar și scurte momente însorite. Temperaturile, sub mediile perioadei, se vor opri la 22 de grade.

În ținuturile vestice se anunță încă o zi mohorâtă și rece. Va ploua trecător, însă nu vorbim despre cantități mari de apă. După prânz termometrele vor indica cel mult 22-23 de grade Celsius.

În centrul României ploile vor fi abundente în zona montană, unde și vântul va sufla destul de tare. În rest va ploua pe suprafețe restrânse și vom zări și soarele din când în când.

În sud-vestul țării cerul rămâne acoperit de nori toată ziua. Va continua să plouă și izolat se mai pot strânge cantități notabile de apă. Temperaturile vor fi chiar și cu 10 grade mai scăzute decât în mod obișnuit la această dată.

Și în ținuturile sudice norii rămân pe poziții și vor aduce ploi pe suprafețe extinse. Vântul va mai avea unele porniri în zona Munteniei, iar regimul termic va fi în continuare foarte modest.

În București rămânem cu vremea închisă și rece. Va ploua din când în când; vântul va avea intensificări, iar maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Mâine dimineață se vor înregistra în jur de 14 grade.

La munte sunt anunțate înnorari consistente și ploi îndeosebi în Carpații Occidentali și în Meridionali. Izolat se mai pot strânge 20-25 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul va sufla cu putere la altitudini mari, iar temperaturile se vor menține la valori scăzute pentru această perioadă.

La malul mării găsim răcoare și instabilitate. Vor cădea averse; vor fi si descărcări electrice, iar cantitățile de apă ar mai putea depăși 25 L/mp. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 50-55 Km/h. Pe plajă se vor înregistra 23 de grade, iar apa mării va avea 22-23 de grade.

Cum va arăta vremea în următoarele 3 zile

În București mâine temperatura crește usor, dar chiar și așa se va situa sub mediile perioadei. Vor fi în jur de 23 de grade; va mai ploua trecător pe parcursul zilei, iar vântul va fi destul de activ. Duminică se mai încălzește puțin și se vor înregistra 25 de grade. Se mai anunță unele înnorari, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Ziua de luni ne-aduce vreme frumoasă, cu soare și un regim termic apropiat de cel normal. Maxima va ajunge la 28 de grade.

La munte mâine vom avea încă o zi mohorâtă și rece. Va ploua în masivele sudice și sud-vestice și mai puțin în restul zonei montane, iar vântul va sufla tare la altitudini mari. Duminică vremea se îmbunează și temperaturile încep să crească. În masivele vestice se anunță câteva ploi slabe; în rest va ploua cu totul izolat. Luni încălzirea vremii continuă, iar șansele de
ploaie sunt extrem de reduse.

La malul mării mâine norii vin și trec și e posibil să mai lase câțiva stropi de ploaie. Vântul continuă să sufle mai tare, iar temperaturile nu se modifică față de astăzi. Duminică vremea se menține răcoroasă și mai apar ceva înnorări în orele dimineții. Ziua de luni ne-aduce vreme frumoasă și în încălzire: pe plajă se vor înregistra între 26 și 28 de grade, iar apa
mării va avea cel mult 23 de grade.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*