Ultimele Știri

Cod portocaliu de ninsori și viscol în 2 județe. Ploi şi vânt puternic în aproape toată ţara până luni seara

ploi

Update: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ. În intervalul duminică, ora 13:00 – luni, ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. 

temp_judete_o76bftq40ge7r1vq3ecqadilhcs8q55m_89


Meteorologii ANM au emis un cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute până luni seara, în aproape toată ţara. La munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei au fost anunţate lapoviţă şi ninsoare.

Începând de duminică dimineaţă, codul galben este valabil pentru întreaga ţară, cu excepţia judeţelor Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Cluj, fiind anunţate precipitaţii până luni, la ora 18.00. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte.

temp_judete_0tfv720imt9egvbbfo5ha7tgrkaspb3f_46

În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60-70 de kilometri pe oră, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.

Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*